Heldere Thaise vissoep


Breng de bouillon aan de kook en meng het met de citroengras, limoenschillen, Spaanse pepers, laos, koriander en citroenblad en laat het nog 2 minuutjes zachtjes doorkoken en zeef de bouillon.
Stoom ondertussen de vis in een stoommandje ong. 5 minuten. Leg de vis in de soepkommetjes en laat staan.
Doe de rijstwijn, de vissaus met de suiker en de helft van het limoensap bij de bouillon en laat deze goed heet worden en maak het op smaak af met eventueel meer limoensap.

Garneer de soep in de kommetjes met de gestoomde vis en garneer met de gehakte koriander.

Succes en eet smakelijk!!

Thailand

Thailand

Soep

6 pers

no:49/971 << >>
1 1/2 liter vis- of kipbouillon
4 stengels citroengras in diagonale stukken van 3 cm. gesneden
2 limoenen geschild in brede stroken zonder het wit te gedeelte, het sap van de limoenen apart zetten
2 verse rode Spaanse pepers in dunne reepjes gesneden
1 stukje verse laos van 2 cm. in dunne plakjes gesneden
6 takjes koriander
4 limoenblaadjes grof gehakt
600 gr. stevige witte visfilet in stukken van 2.5 cm. gesneden
1 eetlepel rijstwijn
2 eetlepels vissaus
1 eetlepel witte suiker



garnering
2 eetlepels gehakte koriander