Kip met Cashewnoten


Vermeng in een kom de ingrediënten voor de marinade, meng er de stukjes kip door en laat het ongeveer 30 min. rusten. Verhit de olie in de wok tot er een blauwe damp afkomt en frituur de stukjes kip een paar minuten. Schep ze eruit en zet apart. Schenk de olie uit de wok. Meng de smaakmakers en zet apart.
Roerbak de gember, knoflook en de lente-ui in de achtergebleven hete olie ongeveer een halve minuut, doe er dan de blokjes kip en het pepermengsel door en laat het eventjes roerbakken. Roer de smaakmakers door het kipmengsel en doe er dan pas de noten bij, laat het onder voortdurend roeren weer aan de kook komen, draai het vuur zachtjes en laat dan nog ongeveer 2 minuten door warmen. Bind met het maïzenapapje. Garneer met gehakte lenteui en rode gehakte chilipeper.
Dit is een van mijn populaire gerechten, het is pittig maar niet heet. In China eet je dit met rijst en een groentegerecht en daar wordt bier of thee bij gedronken.

Succes en eet smakelijk!!



Succes . Eet smakelijk . Azië in de wok

Dit is een gerecht wat we erg veel in China gegeten hebben.
Het is pittig met een prettige smaak.

China

Sichuan

Gevogelte

4 pers

no:518/971 << >>
600 gr. kipfilet in blokjes gesneden
olie om te frituren

Marinade
1 eetlepel lichte sojasaus
1 eetlepel rijstwijn
2 theelepels maïzena

Peper-mengsel
2 gedroogde rode pepers fijngehakt
1 eetlepel Sechuanpeper geroosterd en geplet

4 plakjes verse gemberwortel fijngehakt
2 tenen knoflook in dunne plakjes gesneden
3 lente-uitjes fijngehakt

150 gr. geroosterde ongezouten cashewnoten

1 eetlepel maizena en 2 eetlepels water

Smaakmakers
2 dl. kippenbouillon
1 eetlepel lichte sojasaus
1 theelepel bruine suiker
1 eetlepel zwarte rijstazijn
*1 eetlepel chili-knoflook pasta
Garnering
1 lente ui in ringetjes en 1 verse rode peper klein gehakt