Kip in zwarte bonensaus


Verhit in een wok de olie tot er een blauwe damp af komt. Frituur hierin de blokjes kip ongeveer. 2 minuten. Schep de blokjes met een schuimspaan uit de wok en laat ze uitlekken op keukenpapier. Schenk bijna alle olie uit de wok en roerbak de lenteui ,de worteltjes en de paprika’s en champignons in de achtergebleven olie ong. 3 min.
Meng in een kom de gehakte zwarte boontjes met gemberwortel , knoflook, roer het mengsel door de inhoud van de wok en doe er daarna de smaakmakers erbij. Laat het mengsel nog 2 minuten koken, roer het maïzenamengsel erdoor en laat de saus onder voortdurend roeren binden.
Schep de blokjes kip door de saus en laat ze door en door heet worden.
Serveer op een gegarneerde schaal met rijst.


Succes en eet smakelijk!

China

Sichuan

Gevogelte

4 pers

no:517/971 << >>
olie om te frituren

500 gr. kipfilet in blokjes

10 champignons in de helft gesneden
1/2 rode en groene paprika in blokjes gesneden
4 lenteui gehakt
1 wortel in dunne plakjes gesneden

2 eetl. gefermenteerde zwarte boontjes of de zwartebonen-chilipasta L.K.K.
1 cm. verse gemberwortel
geschild en fijn gehakt
1 teentje knoflook fijn gehakt

Smaakmakers
2 eetl. rijstwijn
1/4 liter kippenbouillon
1 eetl. lichte sojasaus

2 eetl. maïzena mengsel met water