Kip kerrie Madras


Verhit olie in de pan en bak vervolgens de gemberwortel en knoflook totdat het gaat geuren, doe er dan de in reepjes gesneden ui bij en roerbak totdat er een olie vrij komt,dan de blokjes tomaat toevoegen en bakken totdat er een smeuïge samenstelling ontstaat, roer er dan de patak kerriepasta door en laat het goed al roerende mengen, als dat zover is er beetje bij beetje de yoghurt en de bouillon er door roeren, zo ontstaat de basis van de kerriesaus, je kunt er een theelepel suiker door roeren om het schiften tegen te gaan. Als de saus te dik is kun je hem verdunnen met een scheut bouillon of water.
Als dat allemaal klaar is de rauwe kipblokjes bij de saus doen en goed door laten koken, lager draaien en laten pruttelen tot het goed gaar is, ong. 30 minuten of langer. Als je het een beetje minder pittig wilt hebben doe er dan blokjes zoete of gewone aardappel door en gaar laten koken(dit bind tevens en het maakt de kerrie een stuk milder) eventueel met koksroom afmaken en zout naar smaak toevoegen. Tenslotte er wat verse korianderblad of en munt over strooien.
Garneren met de komkommer, plakjes banaan en het ei.
Succes en eet smakelijk

Tip: Je kunt hier ook andere patak kerrie pastas voor gebruiken, zoals de milde of de vindaloo.

India

India

Gevogelte

4 pers

no:260/971 << >>
500 gr. kipfilet in blokjes

2 uien in reepjes gesneden
1 cm. gehakte gemberwortel
4 tenen gehakte knoflook
4 tomaten zonder vel in blokjes
4 eetlepels Patak kerriepasta(Madras)(toko)

2 dl. natuur yoghurt(Griekse b.v.)
3 dl. kippenbouillon(van een tablet)

1 zoete of gewone aardappel in erg kleine blokjes
scheut koksroom of natuuryoghurt

korianderblad of en munt klein gesneden

garnering :
dunne plakjes komkommer
1 hard gekookt ei in partjes
1 banaan in plakjes met citroen besprenkeld