Kip in groene kerriesaus


Roerbak de groene kerriepasta chilipeper, citroen blad voorzichtig in de olie in een grote pan met dikke bodem (braadpan) of wok , dan de kokosmelk, vissaus en de suiker erbij doen. Als de kokosmelk begint te bubbelen de kip erbij doen.
Als de saus te dik is kun je er extra kokosmelk bij doen. Vervolgens de doperwten of en andere groente erbij doen als de kip gaar is. Oppassen dat de groente niet stuk kookt.
Haal van het vuur en roer er de basilicum door. Serveer met witte rijst of mie.



Succes en eet smakelijk!

Mexico

Thailand

Gevogelte

4 pers

no:527/971 << >>
2 eetlepels olie
2 eetlepels groene kerriepasta

1 verse groene chilipeper, klein gehakt
6 citroenblaadjes klein gesneden
6 dl. kokosmelk
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel basterdsuiker
600 gr. kipdijen of filet in blokjes gesneden
100 gr. courgette of aubergine
in blokjes gesneden
50 gr. doperwten
1 eetlepel verse basilicum
munt