Jangzhou gebakken rijst


buiteneten.jpg Verhit de wok, doe er dan pas de olie in, als de olie op temperatuur is vervolgens de gemberwortel, knoflook roerbakken op een hoog vuur ong. 10 seconden.
Dan de sjalotjes, lente-uitjes, Chinese champignons, Chinees worstje, doperwten en de garnalen, en vlees erbij doen en ong. 2 a 3 minuten roerbakken.
Vervolgens de rijst goed mengen met de rest en dan de smaakmakers erbij gieten. Als het te droog is er een beetje van het nat van de paddestoelen erbij doen.Roerbak weer een paar minuten totdat het door en door warm is.
Serveer op een platte schaal gegarneerd met lenteui en omelet in reepjes gesneden.
Succes en eet smakelijk!!
Tip:Blijf goed roeren en gebruik een laag vuur, zodat de rijst niet kan gaan aanbakken.
Dit gerecht is erg veel, maar het kan gemakkelijk opgewarmd worden voor de volgende keer. Dus ook gemakkelijk van te voren te maken.

China

Jangzhou

Rijst

4 pers

no:252/971 << >>
3 eetlepels olie
2 schijfjes gemberwortel gehakt
2 teentjes knoflook gehakt
2 lente ui, gehakt
2 sjalotjes gehakt
5 gedroogde Chinese paddestoelen, geweekt en in blokjes gesneden(vocht bewaren)
1 klein Chinees worstje ( of droge metworst) in kleine blokjes gesneden
1 kommetje diepvries doperwten
50 gr. kleine Hollandse garnaaltjes
50 gr. gekookte ham of ander varkensvlees in blokjes gesneden

4 kopjes gekookte rijst
Smaakmakers
1 eetlepel donkere sojasaus
2 eetlepels lichte sojasaus
1 eetlepel sesamolie
1 theelepel witte peper
1 theelepel zout
Garnering
2 eieren, licht geklutst en in een dunne omelet gebakken, daarna in dunne reepjes gesneden
2 lenteui in dunne reepjes gesneden