In kokosmelk gekookte rijst met gebakken uitjes


Spoel de rijst onder de koude kraan tot het water helder stroomt. Laat goed uitlekken.
Neem een zware pan waarin de rijst circa eenderde en niet meer dan de helft van de ruimte zal innemen. Doe de rijst in de pan en voeg de kokosmelk, het zout en de suiker toe. Giet er zoveel water 0ver dat het vocht 3 cm.(1 vingerkootje) boven de rijst komt. Breng de rijst op een hoog vuur aan de kook. Schep de rijst een paar keer om, zodat de korrels niet aan de bodem plakken. Laat koken tot bijna al het vocht ingekookt is en er kleine putjes in het oppervlak verschijnen. Leg vervolgens het deksel op de pan, draai het vuur laag en zet de pan op een kleine brander en laat circa 15 minuten stomen tot de rijst gaar is.
Neem de pan van het vuur en laat afgedekt 10 minuten staan. Schep de rijst om met een vochtige lepel. Doe de rijst in een dienschaal, strooi er de gebakken uitjes over en dien onmiddelijk op.

Succes en eet smakelijk!!
De meeste Aziatische koks spoelen hun rijst in koud water voor ze hem koken. Het water verwijderd het zetmeel dat de korrels anders te plakkerig zou maken.

Vietnam

Vietnam

Rijst

4 pers

no:397/971 << >>
400 gr. langkorrelige witte rijst (Pandan- of Basmati)
8 dl. kokosmelk
1 theelepel zout
1/2 theelepel suiker

3 eetlepels gebakken uitjes