Heldere Aziatische soep


Verhit de soeppan, doe er de olie in en bak de knoflook met de gember licht, totdat ze gaan geuren, giet er de bouillon bij en laat het eventjes tegen de kook aankomen. Haal de gemberwortel en de knoflook eruit.
Nu kan de kip erbij met de reepjes paksoi ,garnalen en de sojasaus. Breng het opnieuw tot het kookpunt en doe er de rest bij. (niet te lang)!
Serveer warm en garneer met de gehakte koriander.


Succes en eet smakelijk!!


China

Canton

Soep

6 pers

no:298/971 << >>
1 1/2 liter heldere kippenbouillon
2 gekookte kleine kipfilets fijn gesneden
2 stelen paksoi in hele dunne plakjes gesneden
100 gram Hollandse garnaaltjes

3 hele tenen knoflook geplet, niet gehakt
3 plakjes gemberwortel geplet , niet gehakt
2 eetlepels sojasaus

2 eetlepesl olie

3 lenteui in dunne schuine plakjes gesneden
100 gr. tauge

garnering
2 eetlepels gehakte koriander