Groente uit de wok


Aubergines in grove stukken snijden en in ruim kokend water met zout ca. 3 minuten laten koken. Aubergines laten uitlekken, iets laten afkoelen. Bamboescheuten in stukjes snijden.
Wok verhitten en er de olie in doen. Aubergines en peultjes hierin ca. 3 minuten roerbakken. Sjalot, knoflook, gember en chilipepers ca. 2 minuten meebakken. Bamboescheuten en shitake (of en oesterzwammen) toevoegen en nog ca. 3 minuten bakken.
Gerecht met vissaus op smaak brengen.
Voor het serveren de lenteuitjes erdoor scheppen.


Succes en eet smakelijk!!

Thailand

Thailand

Groenten

4 pers

no:916/975 << >>
1 grote aubergine
zout
3 eetlepels olie
200 gr. sperzieboontjes in schuine reepjes gesneden
2 sjalotjes in dunne ringen gesneden
2 tenen knoflook gehakt
1 eetlepel gemberwortel gehakt
2 rode chilipepers, in ringetjes gesneden
1 klein blikje bamboescheuten
100 gr. shitake
100 gr. oesterzwammen, in reepjes gesneden
2 eetlepels vissaus

Garnering
6 lenteui in dunne schuine repen gesneden