Groene salade met aardappelen


Kook de eieren en hak ze grof. Blancheer de sperziebonen en snijbonen.
Kook de aardappelen gaar in de schil. Schil ze als ze nog warm zijn en snijd ze in plakjes.
Meng de olijfolie met de sjalot, groene peper,olijven, het citroensap en wat zout. Marineer de aardappeltjes hierin.
Meng de gemarineerde aardappelen met de kruiden, de bonen en de eieren.
Strooi de geitenkaas over het aardappelmengsel en serveer het op wat rucola.



Succes en eet smakelijk!

Europa

Griekenland

Salade

4 pers

no:96/971 << >>
400 gr. vastkokende aardappelen bv. Opperdoes of Roseval
2 eieren
200 gr. sperziebonen, gehalveerd
200 gr. snijbonen in ruiten
2 eetlepels olijfolie
1 sjalot in ringen
1 groene peper zonder zaadlijsten gehakt
2 eetlepels groene olijven gehakt
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel peterselie gehakt
1 eetlepel bieslook gesneden
1 eetlepel kervel gesneden
4 eetlepels harde geitenkaas, gebrokkeld
1 bosje rucola
zout