Geurige vispakketjes met sereh en gember


DSC00236.jpg Verdeel de visfilets in 6 gelijke stukken en strooi er zout en peper over. Leg de vis op de stukken folie. Verwijder de stugge buitenste bladeren van de stengels sereh en snijd de kern in kleine stukjes.
Maal in een keukenmachine de sereh met de gember, koriander, bosui, chilipeper en knoflook fijn. Schep het mengsel in een kom en meng er de boter met het limoensap en wat zout door.
Verdeel de boter in 6 gelijke porties en bestrijk hier de stukken vis mee. Vouw de vispakketjes dicht en leg ze tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 oC. Leg de vispakketjes op de bakplaat in de oven en stoof ze in ca. 20 minuten gaar.
Succes en eet smakelijk!!!

Thailand

Azie

Vis

6 pers

no:663/971 << >>
6 stukken van 150 gr. zeewolf of andere stevige witvis

2 stengels citroengras (sereh)
3 cm. verse gemberwortel geschild en fijn gehakt
verse koriander ong. 15 gram grof gehakt
4 lenteui in ringetjes gesneden
1 rode peper, zonder zaad en fijn gehakt
2 tenen knoflook gehakt

150 gr. zachte roomboter
sap van een limoen
iets zout

5 stukken aluminiumfolie van 30 cm.
keukenmachine