Gestoomde vis met gember


Was de vis, dep de vis droog en bestrooi met wat zout en suiker. Leg de vis op een schaal die in de stoommand of pan past. Leg de plakjes gemberwortel op de vis en strooi er de bieslook over. Schenk heel langzaam en voorzichtig de sojasaus, de rijstwijn en de sesamolie over de vis. Was de lenteui, leg er een knoop in en leg het op de vis.
Breng in de wok of pan water aan de kook. Zet de schaal met de vis in de zeef van de stoommand- of pan. Stoom de vis met het deksel op de mand- of pan ongeveer 20 minuten.(filet 12 min.) Verwijder de gemberwortel en het bosuitje en serveer de vis met de reepjes groente en gemberwortel.
Meng de oliesoorten en verhit het tot het gaat roken en giet het met de sojasaus over de vis met de reepjes groente.
Succes en eet smakelijk!!
Tijdens het stomen trekken de kruiden en andere smaakmakers in het visvlees, waardoor het een heel subtiele smaak krijgt.

China

Canton

Vis

4 pers

no:851/975 << >>
1 grote schoongemaakte tong of kleine tarbot, zeebaars of zalmforel
zout
suiker
1 schijfje gemberwortel van 1 1/2 cm. in dunne plakjes gesneden
6 sprietjes bieslook gehakt

1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel rijstwijn
1 eetlepel sesamolie

1 lenteui

1 schijfje gemberwortel van 1 1/2 cm. in dunne reepjes gesneden
wortel in dunne reepjes gesneden
2 lenteui in dunne reepjes gesneden


1 eetlepel olie
2 theelepels chili-olie
1 theelepel sesamolie
1/2 dl. sojasaus