geroosterde eend met hoisinsaus


geroosterdeeend.jpg Snijd de eendenborstfilets in brede repen. Wrijf ze in met peper en zout.
Breng de sojasaus, de honing, de azijn en het water in een steelpan aan de kook. Schenk het mengsel over het vlees. Laat het vlees 1/2 uur marineren. Schep het vlees zo af en toe om. Verhit de oven tot 225 0C. Leg het vlees op een rooster en bak de filets in ca. 15 minuten goudbruin en gaar. Keer ze regelmatig om. Knip de bieslook fijn. Roer de bieslook, de hoisinsaus en de chili- bonensaus door elkaar. Dip hier de geroosterde stukjes eend in.
Ook kun je de geroosterde eend met reepjes lenteui en komkommer op een met hoisinsaus of pruimensaus ingesmeerd pannekoekje leggen . Je rolt het koekje op en eet uit het vuistje.

Succes en eet smakelijk!!
In China wordt voor dit gerecht een hele eend gebruikt die, nadat hij is overgoten met de marinade, 5 uur in een koele ruimte te drogen wordt gehangen. In dit recept wordt eendenborstfilet gebruikt en marineert u het vlees ongeveer 1/2- 1 uur.

China

Beijing

Gevogelte

4 pers

no:850/975 << >>
500 gr. eendenborstfilet
vers gemalen peper
zout

marinade
2 eetlepels donkere sojasaus
2 eetlepels honing
1 eetlepel donkere rijstazijn
3 eetlepels water

Chinese bieslook
5 eetlepels hoisinsaus
2 eetlepels Chili-bonenpasta



komkommer in dunne reepjes
lenteui in dunne reepjes
hoisinsaus

pannekoekjes