Gestoomde aubergines met een dressing van zwarte rijstazijn


Snijd de Japanse aubergines doormidden, leg e in een vergier en bestrooi ze met zout; laat ze 15 min. staan. Knijp ze vervolgens uit om overtollig vocht te verwijderen. Dep ze droog met keukenpapier.
Leg de auberginehelften op een groot bord, zet dat in een stoompan boven zachtjes kokend water, bedek de pan en laat de aubergines i ca. 15 min zacht worden.
Doe de knoflook, suiker, sojasaus, sesamolie en azijnsoorten in een kom en klop ze goed door elkaar. Schenk dit mengsel over de aubergines en bestrooi ze met lente-uitjes.
Succes en eet smakelijk!!

-Nieuw-

China

Groenten

4 pers

no:429/971 << >>
8 Japanse aubergines
3 eetlepels zeezout
3 tenen knoflook, fijn gehakt
1 1/2 - 3 eetlepels fijne kristalsuiker
3 eetlepels lichte sojasaus
1 1/2 eetlepel sesamolie
3 eetlepels zwarte rijstazijn
3 eetlepels rijswijnazijn(Japans) mirin
3 lenteuitjes in ringetjes