Eenvoudige garnalen omelet


Klop de eieren los in een kom en houd ze apart. Verhit de helft van de olie in een wok, voeg de lenteuitjes, knoflook, gember, garnalen, tauge en peper toe en kook dit alles 3 minuten op middelhoog vuur of tot de garnalen roze en zacht zijn. Haal ze uit de wok en laat ze een beetje afkoelen. Doe het garnalenmengsel, de rijstwijn, sojasaus, sesamolie en knoflookbieslook bij de eieren en roer alles goed door elkaar.
Verhit de resterende olie in de wok tot de olie roojt, schenk het eimengsel erin en laat het stollen. Til de rand van de omelet op en houd de wok schuin, zodat ongekookt ei eronder kan vloeien en kan stollen. Laat overtollige olie uit de wok lopen en draai de omelet voorzichtig om; bak hem nog 1 minuut. Besprenkel de omelet met oestersaus en strooi er tot slot Spaanse peper en blaadjes koriander over.
Succes en eet smakelijk!!

-Nieuw-

China

Schaaldieren

4 pers

no:430/972 << >>
4 eieren
4 eetlepels olie
3 lenteuitjes in ringetjes
2 teentjes knoflook fijngehakt
3 theelepels vers geraspte gemberwortel
250 gr. garnalen, gepeld, schoongemaakt en fijn gesneden
50 gr. tauge
1 theelepel peper
1/2 eetlepel rijstwijn
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel sesamolie
2 eetlepels geknipte verse knoflookbieslook
5 eetlepels oestersaus
1 grote rode Spaanse peper, zonder zaadjes, in dunne ringetjes
verse koriander voor erbij