Gestoofde vis, garnalen en tahoe met XO saus


Meng de benodigdheden voor de marinade en zet de vis er ong. 10 minuten in. Meng de smaakmakers en zet apart.
Strooi iets zout over de tahoe in blokjes en laat het 5 min. staan.
Kook de tahoe vervolgens 5 min. in kokend water en laat het uitlekken. Houd het warm op een serveerschaal en zet apart.
Verhit de wok en doe er dan 2 eetlepels olie in en bak de gehakte knoflook en de uien totdat deze gaan ruiken. Doe er dan de garnalen, de vis en de XO saus bij en laat het voorzichtig bakken totdat de vis gaar is. Meng dan de smaakmakers hier door. De vis- garnalen in de XO saus over de warm gehouden tahoe op schaal gieten en garneren met de gehakte lenteui.

Succes eet smakelijk!

China

Canton

Vis

4 pers

no:654/971 << >>
2 blokken zachte tahoe in blokjes gesneden
iets zout


125 gr. gepelde garnalen
125 gr. visfilet in blokjes gesneden

1/2 ui gehakt
1 theelepel knoflook gehakt
3 eetlepel s XO saus, of XO extra hot saus

2 eetlepels olie


marinade
1 eetlepel oestersaus
1 theelepel sesamolie
1 eetlepel maizena


smaakmakers
1/2 eetlepel oestersaus
5 eetlepels water
1 theelepel maizena

garnering
1 lente ui gehakt