Gesmoorde soja kip


debloemvandegemberplant.jpg Smeer de kip van binnen en buiten in met de Sichuanpeper en de gehakte gemberwortel. Meng de benodigdheden van de marinade en zet vervolgens de kip hierin. Laat ze ongeveer 3 uur staan.
Verhit de wok, doe er de olie in en bak vervolgens de kip licht bruin aan alle kanten. Verdun de marinade met ruim 1/2 liter water en doe deze bij de gebakken kip. Breng het aan de kook en zet het vuur lager. Laat het vervolgens zachtjes stoven met het deksel op de pan. Ongeveer 45 minuten. Draai het af en toe. Pas op dat je het vel niet beschadigd.
Haal de kip uit de pan en laat het eventjes afkoelen. Verdeel het in mooie stukjes en verdeel het op een bedje van sla versierd met de tomaatjes en of radijsjes.
Het kan geserveerd worden als een voorgerecht of als bijgerecht.

Succes eet smakelijk!!
Op de foto zie je bloem van de gemberplant

China

Sichuan

Gevogelte

4 pers

no:112/971 << >>
1 schoongemaakte kip ong. 1.5 kg.
2 eetlepel s gemalen Sichuan peperkorrels
2 eetlepels gehakte gemberwortel

marinade
5 eetlepels sojasaus
3 eetlepels rijstwijn
2 eetlepels basterdsuiker

4 eetlepels olie

garnering
1 krop sla
radijsjes en of tomaten voor de garnering