Gemberpilaf met krab


Fruit de lenteui, gemberwortel en de knoflook in de olie. Schep de gewassen rauwe rijst erbij en roerbak het goed. Voeg de bouillon, limoenblad en het zout toe en meng het goed.Doe het deksel op de pan en laat de rijst op middelhoog vuur gaar worden en al het vocht opnemen(putjes in de rijst). Voeg eventueel nog een scheutje heet water toe als de rijst droog kookt.
Blancheer of stoom de groenten beetgaar.
Haal de rijst van het vuur, schep de krab er doorheen en serveer het op een mooie platte schaal met de groenten er langs verdeeld en garneer het met de ringen rode ui en gehakte koriander.


Succes en eet smakelijk!!!!






Thailand

Thailand

Rijst

6 pers

no:34/971 << >>
4 lenteui in ringetjes gesneden
3 cm. gembewortel gehakt
3 tenen knoflook gehakt
4 eetlepels olie

400 gr. basmati- of pandanrijst goed gewassen
1 liter bouillon
3 blaadjes djeroek poeroet(limoenblad)
1 theelepel zout

400 gr. krab(blik of vers, gekookt) en uitgepluist
totaal 200 gr. peultjes, schoon gemaakt

garnering
1 rode ui in dunne ringen gesneden
koriander, fijn gehakt