Gekruide kipsalade


Doe de blokjes kip in een schaal en voeg de gember, het citroengras, de knoflook, de chilipeper, de steranijs, de sake en de sojasaus toe. Vermeng alles een paar minuten met schone handen. Zet de schaal afgedekt met plasticfolie minstens 1/2 uur, maar liever een etmaal apart. Schep de kip uit de marinade en schud de stukjes goed af. Doe de maizena in een bord en wentel de blokjes kip erdoor tot ze bedekt zijn. Verhit 2 cm. olie in een grote koekenpan. Doe de stukjes kip erin en bak ze regelmatig omscheppend in ca. 8 minuten gaar en goudbruin.
Verdeel de sla op een platte schaal en schep de afgekoelde stukjes kip erop. Bestrooi met de lenteui en paprika. Roer de sladressing glad met de limoenschil en het-sap en sprenkel het over de salade. Wagamama sladressing: 2 theel. fijngesneden sjalot, 2 cm. verse gemberwortel geraspt,1 teentje knoflook ragfijn gesneden, 1 1/2 eetl. rijstazijn, 1 eetl. tomatenketchup, 1 eetl.water, 1 dl. olie, 3 eetl. lichte sojasaus. Klop in een kommetjes of in een pot met schroefdeksel alle benodigdheden door elkaar en zet opzij. De dressing kan enkele dagen in een koelkast worden bewaard.

Tip: De essentie van de dressing ligt in de eenvoud; een beetje teveel olie en azijn en het evenwicht is verstoord. Bron:WAGAMAMA

Japan

Japan

Salade

4 pers

no:859/975 << >>
400 gr. ontbeende en ontvelde kippendijen, in blokjes van 2.5 cm.
marinade
3 cm. verse gemberwortel, geschild en fijngeraspt
1 stengel citroengras, buitenste blad verwijderd, ragfijn gesneden
2 tenen knoflook, gepeld en geplet en fijngehakt
1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd, in dunne ringetjes gesneden
2 stuks steranijs
2 eetlepels sake
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels maizena
olie om te frituren
voor de salade
2 flinke handenvol gemengde sla
4 lenteui in dunne ringetjes gesneden
1 rode paprika, zaadjes verwijderd, in dunne repen gesneden
5 eetlepels wagamama sladressing(zie hiernaast)
sap en geraspte schil van 1 limoen