gehakte kip met groente in een slablaadje


Smeer de blaadjes sla in met een beetje hoisinsaus, zet koel. Hak het kippenvlees met het mes fijn. Meng in een klein kommetje de maizena en de rijstwijn. Roer dit door het kipmengsel samen met de waterkastanjes, paprika, zout en eiwit. Laat het ong. 5 min. marineren. Maak dan de saus door in een kommetje alle benodigdheden hiervoor te mengen, tot dat de suiker opgelost is. Zet apart. Vervolgens in een pannetje 6 kopjes water met zout koken en daar het kipmengsel bij doen en ong. 3 min. laten koken, zodat het niet meer rose is maar wit, dus gaar. Laat het uitlekken in een zeef. Verwarm de wok en doe daar de olie in en roerbak de knoflook tot dat deze gaat ruiken. Dan het gekookte kipmengsel erbij doen en roerbak het tot dat het goudbruin is. De saus toevoegen, roeren totdat het kipmengsel omhuld is met de saus, ongeveer 2 minuten.
Verdeel het mengsel over de slablaadjes en strooi er wat geroosterde pijnboompitten over.
Vouw de blaadjes sla luchtig om de vulling en serveer.
Succes en eet smakelijk!!
Dit is een gerecht wat je gemakkelijk als een snack of als een voorgerecht kunt serveren.

China

Canton

Gevogelte

4 pers

no:746/971 << >>
4 grote slabladeren gewassen en gedroogd
2 eetlepels hoisinsaus

1 flinke kipfilet

1 1/2 eetlepel maizena
1 eetlepel rijstwijn
1/2 kopje waterkastanjes vers of uit blik, gewassen, gedroogd en klein gehakt
halve rode paprika gehakt
klein beetje zout
1 eiwit van een groot ei, licht opgeklopt
saus
2 eetlepels oestersaus
1 theelepel sesamolie
halve theelepel suiker
1/4 theelepel witte peper
halve theelepel zout

2 eetlepels olie
1 teen knoflook gehakt
2 eetlepels geroosterde pijnboompitten