Garnalencurry met lenteui en limoen


Verhit de wok, doe er 1 eetlepel olie in en bak de rauwe garnalen 2-3 minuten, garnalen uit de wok halen en apart zetten.
Verhit de wok opnieuw, indien nodig en bak in de resterende olie de knoflook, komijn, koriander, sjalot en de chilipepers ong. 3 minuten. Nu er de kokosmelk, bouillon, lenteui, limoenblaadjes en de pinda’s toevoegen en het mengsel op zacht vuur 4 minuten laten koken.
Het gerecht op smaak brengen met vissaus, suiker en limoensap. Garnalen erdoor roeren en goed verwarmen.
Voor het serveren de basilicum of koriander erover strooien.

Succes en eet smakelijk!!!

-Nieuw-

Thailand

Schaaldieren

4 pers

no:473/971 << >>
600 gr. grote rauwe garnalen, gepeld
3 eetlepels olie
2 tenen knoflook, klein gehakt
1/2 theelepel gemalen komijn
1/2 theelepel gemalen koriander(ketoembar)
2 sjalotjes, klein gesneden
3-4 gedroogde chilipepers, verkruimeld
2 dl. kokosmelk
1/2 dl. kippenbouillon
3 lenteui in ringetjes gesneden
4 limoenblaadjes fijn gesneden
2 eetlepels fijngehakte ongezouten pinda’s
1-2 eetlepels vissaus
1 eetlepel palmsuiker
sap van 1/2 limoen
grofgesneden Thaise basilicum ( of koriander)