Daikon(rettich) wortelsalade


Sinaasappels persen.
Sap met rijstazijn, suiker en snufje zout aan de kook brengen. Op zacht vuur saus 5 min. zachtjes koken. Saus 10-15 min. laten afkoelen.
In kom wortel, daikon en geraspte gember mengen. Koude saus erdoor mengen. De salade 30 min. in de koelkast zetten om de smaken goed te laten intrekken. Eventueel iets vocht afgieten.
Salade in mooie kom doen.
Voor de garnering wortel in lengte halveren en van wortel lange repen afschaven. Wortelrepen tot mooie roosjes oprollen.
Succes en eet smakelijk!!

Japan

Japan

Salade

4 pers

no:472/971 << >>
3 perssinaasappelen
1.5 dl. rijstazijn (blank)
2 eetlepels suiker
zout

200 gr. wortel, geschild en grof geraspt
200 gr. daikon(retticht) geschild en grof geraspt
1 eetlepel geraspte verse gemberwortel

voor de garnering:
1 winterwortel