Garnalen met cellofaannoedels (goong ob woon sen)


Stamp de peperkorrels in een vijzel en voeg dan de knoflook, verse korianderwortel of steeltjes en het zout toe en stamp tot een pasta. Schep 1 eetlepel olie door de pasta. Doe de garnalen in een kom en schep er de pasta mee om tot de garnalen er volledig mee bedekt zijn. Laat 10 minuten marineren. Doe voor de saus de bouillon, de oestersaus, lichte- en donkere sojasaus, whiskey, sesamolie en suiker in een kom en schep goed door. Zet apart. Verhit de wok op een matig vuur. Doe er wanneer de wok heet is de overgebleven 2 eet- lepels olie in en zorg dat hij vanbinnen goed met olie bedekt is. Doe er een aantal van de garnalen tegelijk in en laat ze zonder te roeren in ong. 1 minuut bruin bakken. Draai de garnalen om en bak de andere kant in 1 minuut bruin. Doe de garnalen in een kom en bak de rest van de garnalen. Doe ze bij de andere garnalen en zet apart.
Draai het vuur hoog van de wok en voeg de gember, lenteuitjes en de saus toe. Breng aan de kook, voeg de noedels toe en schep alles goed om. Doe ze dan in een aardenwerken pot en strooi de asperges over de noedels en schik er dan de garnalen over. Leg het deksel op de pan, draai het vuur matig en laat ong. 10 min. sudderen, schep 1- of 2 keer zorgvuldig om, of tot het kooknat opgenomen is. Neem de pan van het vuur en garneer met takjes koriander.



Succes en eet smakelijk!!!

Thailand

Thailand

Schaaldieren

4 pers

no:121/971 << >>
1 theelepel peperkorrels
8 tenen knoflook
2 eetlepels verse korianderwortels of koriandersteeltjes
1/2 theelepel zout
3 eetlepels olie

500 gr. grote, rauwe garnalen(ong. 16 stuks) gepeld maar met het laatste stuk van de staart eraan gelaten, darmkanaal verwijderd
saus:
5 dl. kippenbouillon
1 eetlepel oestersaus
1 eetlepel lichte sojasaus
1 eetlepel donkere sojasaus
1 eetlepel whisky
1 theelepel sesamolie
1 theelepel basterdsuiker

1 theelepel geschilde en fijngehakte gemberwortel
3 lenteui met 3 cm. van het groen in stukjes van 4 cm. gesneden
250 gr. cellofaannoedels, 20 minuten in warm water geweekt en uitgelekt
250 gr. groene asperges, taaie uiteinden afgesneden, in schuine stukken van 4 cm. lang gesneden en 15 seconden in kokend water geblancheerd en uitgelekt
takjes verse koriander