Eendenborstfilet met gember


Snijd de eendenborst met vel in plakjes van 4 mm. dik
Meng de benodigdheden voor de marinade. Plakjes eendenborst erdoor scheppen en zet apart.
Verhit de wok doe er de olie in en bak de plakjes eendenborst in gedeeltes op hoog vuur 1 minuut. Haal ze eruit en zet apart.
Bak de gemberwortel 1 minuutje en doe er de bamboescheuten, suiker, 1 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel rijstwijn en de bouillon bij. Breng aan de kook.
Nu er de plakjes eendenborst en de spinazie erdoor scheppen. Laat het nog 1 minuutje goed doorwarmen tot de spinazie geslonken is.
Serveer dit gerecht met rijst of mihoen.

Succes en eet smakelijk!!

China

Hongkong

Gevogelte

4 pers

no:314/971 << >>
400 gr. eendenborstfilet
2 eetlepels olie

marinade
1 eiwit losgeslagen
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel rijstwijn
1 eetlepel maizena
peper naar smaak

4 eetlepels olie
3 cm. verse gemberwortel gehakt
1 blikje bamboescheuten afgespoeld in dunne reepjes of plakjes gesneden
1 theelepel palmsuiker
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel rijstwijn
1 dl. bouillon

150 gr. panklare spinazie