Balti boterkip


Doe de yoghurt, alle droge specerijen, kerriepasta, gember, knoflook, tomaten ketchup en zout in een kom en meng ze goed.
Doe de kipblokjes in een grote mengkom en giet het yoghurtmengsel erover. Zet apart.
Smelt de boter of (ghee*) met de olie in een middelgrote karahi of wok en bak de ui ca. 3 minuten.
Voeg het kipmengsel toe en roerbak dit ong. 10 minuten.
Voeg de helft van de koriander toe en meng alles goed.
*ghee is geklaarde boter(kan veel meer hitte verdragen).
Garneer het voor het opdienen met de resterende fijngehakte korianderblaadjes .
Succes en eet smakelijk !
Tip: Vervang de yoghurt eens door Griekse yoghurt voor een nog volle romige smaak.
Boterkip is een van de populairste balti-kipgerechten.
Serveer het met de pullaorijst en tomatensalade.

India

India

Gevogelte

6 pers

no:484/971 << >>
1.5 dl. natuur yoghurt

1 1/2 theelepel chilipoeder
1 theelepel verpulverde laurierbladeren
4 geplette kruidnagels
1 theelepel kaneelpoeder
1 flinke eetlepel Madras kerriepasta(Patak)
4 groene geplette kardamompeulen
1 eetlepel gehakte gemberwortel
1 eetlepel gehakte knoflook
1/2 kopje tomatenketchup
1 1/2 theelepel zout

750 gr. kippendijen of kipfilet zonder vel, in blokjes van 2 cm. gesneden

75 gr. ongezouten boter of ghee
1 eetlepel plantaardige olie

2 uien, in lange dunne reepjes gesneden
2 eetlepels fijngehakte verse koriander


garnering
50 gr. geroosterde amandelen of cashewnootjes
takjes verse koriander