Asperge-loempia’s


Laat de loempiavelletjes ontdooien en leg plat op het werkvlak. Klop de eieren los met peper en zout. Bak van het eimengsel een omelet, laat het afkoelen en snijd hem in stukjes.
Leg in het midden van elk loempiavel twee asperges(1 witte en 1 groene) en een tiende deel van de omelet en de ham. Vouw de zijkanten van de loempia’s naar binnen en rol de vellen op. Bestrijk het laatste stukje met losgeklopt eiwit, zodat het goed plakt en de loempia tijdens het frituren niet open kan barsten.
Breng voor de saus de bouillon aan de kook. Voeg de overige benodigdheden toe en laat alles 2- 3 minuten zachtjes doorkoken.
Frituur de loempia goudbruin op 180 oC. en laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd de loempia’s eventueel diagonaal door en serveer ze met de saus.

Succes en eet smakelijk!!!

China

Canton

Groenten

5 pers

no:709/971 << >>
10 loempiavellen uit de diepvries
losgeklopt eiwit

vulling
4 eieren
zout en peper
olie
20 beetgare gekookte asperges 10 witte en 10 groene
125 gr. gekookte achterham in kleine blokjes gesneden

olie om te frituren

saus
2 dl. groentebouillon
4 eetlepels tomatenketchup
1 eetlepel gembersiroop
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel fijngehakte gemberbolletjes
1 theelepel chilipasta
1-2 theelepels maizena