Zoetzure garnalen


Pel de garnalen, snijd ze aan de rugzijde in de lengte open, zodat ze opkrullen wanneer ze worden gebakken. Ontdoe ze van hun darmkanaal. Doe de garnalen in een kom en voeg de rijstwijn, gember, 2 theel. sesamolie en 1 eetl. maizena toe. Knijp herhaaldelijk in de plakken gember om de marinade op smaak te brengen. Schep licht om en marineer 20 minuten. Gooi de plakken gember weg en giet de garnalen af. Verhit de wok op hoog vuur, voeg 2 eetlepels olie toe en laat deze gloeiend heet worden. Voeg de helft van de garnalen toe en schep ze om en om op hoog vuur gedurende 1-2 minuten, of tot de garnalen roze zijn en opkrullen. Haal ze er met een schuimspaan uit en laat ze uitlekken. Bak de rest van de garnalen in 2 eetlepels olie. Giet de olie af en veeg de wok schoon.
Verhit de wok opnieuw en voeg de rest van de olie toe en laat deze gloeiend heet worden. Voeg de lenteui, gember en knoflook toe en roerbak in 15 sec. tot een geurig mengsel. Voeg de rode- en groene paprika toe en roerbak 1 minuut. Meng de tomatenketchup, rijstazijn, suiker, sojasaus, resterende sesamolie en maizena, het zout,peper en 1. 25 dl. water. Voeg dit aan de groente toe en laat deze zachtjes binden. Voeg de garnalen toe en laat zachtjes binden. Voeg de garnalen toe en schep alles licht om.

Succes en eet smakelijk!!

China

Shanghai

Schaaldieren

6 pers

no:761/971 << >>
750 gr. garnalen
2 eetl. rijstwijn
2 plakken gemberwortel, geplet
1 eetl. sesamolie
2 eetl. maizena
1.2 dl. olie
3 lenteui, alleen het witte gedeelte fijngehakt
1 eetl. gemberwortel fijngehakt
3 tenen knoflook fijngehakt
1 rode paprika in kleine blokjes gesneden
1 groene paprika in kleine blokjes gesneden

3 eetl. tomatenketchup
3 eetl. heldere rijstazijn
3 eetl. palmsuiker 1 theel. sojasaus
1.25 dl. water
zout
vers gemalen peper

eventueel nog iets zout