Zeeduivel met amandelen


Om de saus te maken, verhit je 3 eetlepels olijfolie in een braadpan. Doe er de klein gesneden ui bij en bak deze tot ze lichtbruin gekleurd is. Voeg er dan de amandelen, het broodkruim, de knoflook, het paprikapoeder en de piri-piri toe en bak alles nog een minuutje aan. Doe er dan de tomaten en de wijn bij en laat het dan nog ong. 15 minuten zachtjes sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
Vermeng ondertussen in een diep bord de bloem met een halve theelepel zout en peper naar smaak. Wentel er dan de stukken zeeduivel door.
Verhit ong. 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de vis aan beide kanten bruin. Leg de stukken vis in de pan met de saus en laat met een deksel erop 5 minuten sudderen tot de vis gaar is.
Strooi de peterselie of de koriander eroverheen en serveer.
Succes en eet smakelijk!!!
Tip: Dit kun je ook als een maaltijd serveren met gebakken aardappeltjes of rijst en pasta.

Europa

Spanje

Vis

4 pers

no:564/971 << >>
500 gr. zeeduivelfilet in stukken van 3 cm.
30 gr. amandelen of pijnboompitten geroosterd

olijfolie

saus
1 ui in stukjes gesneden
2 tenen knoflook gehakt
2 eetlepels broodkruim
1 theelepel piri piri of 1 hele rode chilipeper klein gehakt
1 /2 eetlepel paprikapoeder
2 dl. droge witte wijn
6 stuks rijpe tomaten gepeld en ontzaad in stukjes gesneden
4 eetlepels peterselie of koriander klein gesneden


4 eetlepels bloem
zout
peper