Zalmfilet in teriyakisaus


Verhit de olie in de koekenpan en bak de zalmfilets in ca. 3 minuten lichtbruin, keer ze halverwege.
Roer de mirin of sherry met de sojasaus en suiker door elkaar en schenk dit mengsel bij het bakvet.
Stoof de vis 8 minuten zachtjes net aan gaar, keer de filets regelmatig en laat het vocht verdampen tot de filets, omhuld zijn met een donker, glanzend laagje.
Leg de zalmfilets met saus op vier verwarmde borden en strooi de uienringetjes en sesamzaad erover.
Lekker met rijst en een salade van Chinese kool en rettich.
Succes en eet smakelijk!!
Tip: Vervang de zalm door tilapia of kabeljauw.
Er is ook kant-en-klare teriyaki marinade in flesjes te koop.

-Nieuw-

Japan

Vis

4 pers

no:792/975 << >>
4 stukken zalmfilet van 100-150 gr.
2 eetlepels olie
1 dl.mirin of medium sherry
1 dl. Japanse sojasaus (kikkoman)
1 eetlepel palmsuiker
2 lenteui in dunne ringetjes
1 eetlepel sesamzaad-geroosterd