Visplakjes met gepekelde groente


Meng de visplakjes met de maizena en het eiwit. Zet apart.
Verhit de bouillon met de gemberwortel.
Verhit in de wok 2 eetlepels olie en doe daar de sechuanpepers met de steranijs bij, laat eventjes bakken en doe er dan de gesneden groente erbij, gebruik ook het nat. Vervolgens de gedroogde pepers erbij doen en laten roerbakken. Dan er de bouillon bijgieten en de knoflook tenen met de grof gesneden lenteui erbij doen. Laat het samen eventjes sudderen.
Als het gesudderd heeft de groente eruit zeven en het vocht opnieuw in de wok doen. Doe de groente in een grote schaal of soepterrine. Verhit de bouillon en breng het op smaak met eventueel chilipepers . Pocheer vervolgens de vis in de hete bouillon en schep de vis eruit met een schuimspaan en leg ze op de groente in de soepterrine.
Giet er vervolgens de hete soep op en garneer met gesneden lenteui, koriander en een scheut hete olie en een scheutje sesamolie.
Succes en eet smakelijk!!

Dit is een gerecht wat ik in China geleerd heb.

China

Sichuan

Vis

4 pers

no:863/975 << >>
600 gr. stevig visvlees in plakjes gesneden
2 eetlepels maizena
eiwit

3 cm. gemberwortel in plakjes geplet
2 eetlepels olie
4 tenen knoflook geplet
4 lenteui in schuine stukken gesneden
4 gedroogde chilipepers
4 steranijs
2 eetlepels sechuanpeper
1 pakje ingemaakte kool(suancai verkrijgbaar in een toko) in stukken gesneden
11/2 liter kippenbouillon

garnering
gehakte koriander
2 lenteui klein gesneden
2 eetlepels olie goed verhit
sesamolie