Vis tandoori


Nadat de vis schoongemaakt is er aan beide zijden sleuven in maken, zodat de vis net niet uit elkaar valt.
Meng de benodigdheden voor de marinade en zet de vis daar ong. 4 uur in.
Zet een ovenschaal klaar waar de vis in past en vet de bodem in met olie , leg de vis erin en bestrijk de vis aan de bovenkant met olie.
Giet de marinade in de schaal en bak de vis in een voorverwarmde oven op ong. 190 oC. tot dat de vis gaar en goudbruin is. Ongeveer 30 minuten.
Serveer met ringen gesneden ui en schijfjes citroen.


Succes en eet smakelijk !!



Tip: Platvissen zijn hiervoor erg geschikt.(b.v. tongschar - schol e.d.)
In India gebruikte ik altijd pomfret hiervoor.

India

India

Vis

4 pers

no:692/971 << >>
1 grote of 2 kleine vissen totaal 1 kg

marinade
2 eetlepels limoensap
zout naar smaak
1 kopje natuuryoghurt
1 theelepel knoflookpasta
1 theelepel gemberpasta
1 theelepel groene chilipasta
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel tomatensaus
1 theelepel rode chilipoeder
1/2 theelepel komijnpoeder
1 theelepel tandoorimasala

olie om in te wrijven

garnering
1 ui in dunne schijfjes gesneden
1 citroen in schijfjes