Vis in zoutkorst


Verwarm de oven voor op 200 oC.
Meng de gedroogde of verse kruiden door elkaar. Strooi het mengsel in de holtes van de vis, houd 1/2 theelepel over. Bewaar iets voor er boven op.
Meng het zout met de eiwitten in een kom. Vorm van het zout een vis op een bakblik. Leg de gevulde vis erop en leg er nog wat kruiden bovenop en bedek vervolgens de vis met nog een dikke laag zout. Zodat deze goed bedekt is. Klop het zout stevig op de vis.
Zet de braadslee in de oven en kijk na 20 minuten in de oven of het zout hard is.
Zet de braadslee op tafel zodat de gasten de vissen kunnen zien. Neem hem dan terug mee naar de keuken, breek de zoutkorst en verwijder die. Leg de vissen op een werkblad, veeg eventueel het achtergebleven zout eraf en trek het vel van de bovenkant. Fileer de vissen en leg ze dan op een voorverwarmd bord. Succes en eet smakelijk!!

Dit is een methode waar je een sappige vis door krijgt. Het zout werkt als een isolatiemiddel, waardoor de vis vochtig blijft en een stevige textuur houd

China

Canton

Vis

4 pers

no:272/972 << >>
1 zeebaars of zalmforel

1 eetlepel
Aziatisch kruiden verse koriander, lenteui, gemberwortel gehakt en knoflook gehakt en vers gemalen peper

Ik gebruik zomers verse kruiden uit eigen tuin

ong. 1 1/2 kg. zeezout
3 eiwitten
olie