vis in wijnsaus


Snijd de vis in stukken van 5 cm. vierkant. Meng de benodigdheden voor de marinade. Zet de vis hierin en laat het 15 min. staan.
Kook de wood ear fungus in de bouillon ong. 1 minuut. Laat ze uitlekken en zet apart. Meng vervolgens de smaakmakers. Zet apart.
Verhit een platte pan en doe daar de olie in tot ze goed heet is. Bak de vis 2 min. aan ieder kant. Ze mag niet bruin worden. Haal ze er uit en zet apart. Maak de pan schoon en doe er vervolgens de smaakmakers in en laat aan de kook komen, roer goed totdat deze dikker word. Dan de vis er weer bij doen en langzaam 2 minuten laten pruttelen op een laag vuur.
Serveer op een schaal met de fungus (indien gewenst) rondom en gegarneerd met de koriander.

Succes en eet smakelijk!!

China

Canton

Vis

4 pers

no:885/975 << >>
500 gr. witte visfilet
marinade:
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel peper
1 eiwit
1 eetlepel maizena

3 eetlepels wood ear fungus (wun yee)( indien gewenst) geweekt in warm water 20 min. gespoeld en gedroogd

1 kopje bouillon

smaakmakers:
4 eetlepels rijstwijn
1 eetlepel suiker
1/2 theelepel zout
1 kopje bouillon
1 eetlepel maizena

1/4 kopje olie

garnering:
koriander