Varkenskoteletten op Oosterse wijze


Meng alle benodigdheden voor de marinade en zet apart.
Bestrooi het vlees met zout en peper en zet het in de marinade en laat het zolang mogelijk marineren, liefst een nacht.
Verwarm de oven voor op 200 oC. Leg het vlees in een braadslee met een paar lepels marinade. Braad 25 min. in de oven.


Succes en eet smakelijk!!
Tip: Je kunt het varkensvlees ook vervangen door vis met een stevige structuur, b.v. tonijn, botervis etc.

Japan

Japan

Vlees

4 pers

no:357/971 << >>
4 varkenskoteletten a 225 gr.
peper en eventueel zout
marinade

2-3 rode pepers zaad verwijderd en fijngehakt
6 grote tenen knoflook geplet en fijngesneden
1 eetlepel geraspte verse gemberwortel
3 eetlepels vissaus
1 eetlepel bruine basterdsuiker of palmsuiker
sap van 1 limoen
2 eetlepels l. sojasaus
2 eetlepels mirin(is zoete Japanse rijstwijn) toko
2 eetlepels olie
2 eetlepels basilicum fijgesneden
2 eetlepels koriander fijngesneden