Trillend rundvlees met knoflooksaus


Doe het vlees in een kom en schep er de marinade ( knoflook, de vissaus, suiker en olie) door. Dek de kom af en laat minstens 30 minuten op kamertemperatuur of tot 2 uur in de koelkast marineren.
Doe voor de salade de ui en azijn in een kom, schep om en laat 5 minuten marineren. Doe de sojasaus in een kleine kom en roer er de olie, suiker, het zout en de peper door. Schep dit mengsel om met het uimengsel. Schep er de slablaadjes door en schik de salade op een dienschaal.
Verhit een wok op hoog vuur. Doe er zodra de wok heet is, de overgebleven 2 eetlepels olie in en kantel de wok zodat de wanden ermee bedekt zijn. Doe er zodra de olie heet is de knoflook in en roerbak die in circa 1 minuut goudbruin. Doe er de blokjes vlees een laag in en laat zonder om te scheppen in circa 1 minuut dichtschroeien. Draai het vlees snel om en laat de tweede kant ook in circa 1 minuut dichtschroeien. Laat het vlees dan circa 3 minuten bakken.
Schik het vlees op de salade en serveer direct op.
Succes en eet smakelijk!

Vietnam

Vietnam

Vlees

6 pers

no:593/971 << >>
500 gr. ossenhaas of lendebiefstuk , in blokjes van 2 cm.


marinade
3 tenen knoflook, gehakt
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel palmsuiker of bruine basterdsuikert
1 eetlepel olie

2 eetlepels olie
3 tenen knoflook gehakt

salade
1 kleine rode ui, in dunne plakjes
1 1/2 theelepel blanke rijstazijn

dressing
1 1/2 theelepel sojasaus
1 1/2 theelepel olie
1/2 theelepel suiker
1/4 theelepel van elk, peper en zout

jonge slablaadjes