Tjap tjoy


Meng de benodigdheden voor de marinade en zet daar de vleesreepjes in. Laat het ongeveer 20 min. staan.
Verhit de wok en doe daar de olie in en bak de ui en de knoflook totdat deze gaat geuren, vervolgens het vlees, de champignons, paprika en de broccoli erbij doen en laten roerbakken en op het laatste de tauge erbij doen.
Op het laatste nog een flinke scheut oestersaus en de bouillon hier bij doen en goed mengen . Binden met het maizena-water mengsel.
Dit is heerlijk met rijst.



Succes en eet smakelijk!!
PS: Dit gerecht smaakt goed met kip of varkensvlees.

China

Canton

Vlees

4 pers

no:43/971 << >>
400 gr. mager vlees in dunne reepjes gesneden

marinade
3 eetlepels sojasaus
2 gehakte tenen knoflook
1 eetlepel maizena

2 eetlepels olie
2 uien gehakt
3 tenen knoflook gehakt

12 gedroogde chinese campignons geweekt en de hoedjes in plakjes gesneden
1 rode paprika in dunne reepjes gesneden
1 stronk broccoli in roosjes en de stronk in plakjes gesneden
100 gr. tauge met heet water overgoten
1/2 winterwortel in dunne reepjes gesneden

1 flinke scheut oestersaus
1 dl. bouillon

eventueel nog wat water- maizenamengsel