Thaise soep met garnalen (milde soep)


Verwarm de wok en giet er de olie in. Kruid de garnalen met een gewenst mengsel (b.v. knoflook, peper en zout) en bak ze snel tot ze rose zijn, haal ze eruit en zet apart.
Bak vervolgens de groente in de wok samen met het klein gesneden citroengras.
Voeg de garnalen opnieuw toe, samen met de bouillon en de kokosmelk. Laat dit alles eventjes opkoken, laat een tweetal minuutjes sudderen en maak het eventueel op smaak af met vissaus en Thaise rode kerriepasta, citroensap en suiker.
Garneer met lenteui en verse koriander.




Succes en eet smakelijk!

Thailand

Thailand

Soep

6 pers

no:386/971 << >>
1 1/2 blik kokosmelk (600 ml.)
1 1/2 dl. bouillon
12 grote verse garnalen schoongemaakt darm verwijderen, overlangs doorsnijden maar niet helemaal, ze moeten heel blijven, vervolgens in dikke plakken snijden

vers gehakte knoflook,peper -zout
2 stengels citroengras doormidden gesneden en geplet en klein gesneden
1 preistengel in dunne reepjes gesneden
1 wortel in dunne reepjes gesneden of geraspt
1 stengel bleekselderij in dunne reepjes gesneden
12 champignons in plakjes gesneden
3 eetlepels olie

2 eetlepels Thaise rode kerriepasta(eventueel)
1 1/2 eetlepel vissaus (eventueel
1 eetlepel citroensap
1 theelepel palmsuiker
garnering
2 lenteui in ringetjes gesneden
enkele blaadjes koriander