Thaise rijstsalade met peultjes en citroengras


Verwijder het harde buitenblad van het citroengras. Hak de stengels klein. Spoel de rijst enkele malen af tot dat het spoelwater helder blijft. Zet de rijst op met 2 cm. water bovenop de rijst. Voeg het zout en de helft van het citroengras toe. Laat de rijst afgedekt ong. 20 minuten koken.
Zet ondertussen het resterende citroengras met de bouillon in een kleine pan op en laat het op een zacht vuurtje ong. 10 min. koken. (laat hierop de peultjes 2 minuten stomen) en spoel ze met koud water af. Pureer het citroengras met de bouillon, knoflook, komijn, verkruimelde peper, olie, limoensap, zout en peper met een staafmixer. Schep de rijst in een ondiepe schaal en voeg het citroengrasmengsel toe. Schep de rijst met een vork om zodat de korrels wat losser komen. Laat de salade in de koelkast afkoelen.
Vervolgens de gestoomde peultjes, lenteui en de pinda's of pijnboompitten er door scheppen. Laat de salade op kamertemperatuur komen.

Succes en eet smakelijk!!
Dit is een goede salade voor een mooie zomerse dag. b.v. bij de b.b.c. of als een onderdeel van een buffet.

Thailand

Thailand

Salade

4 pers

no:536/971 << >>
3 stengels citroengras klein gesneden
250 gr. langkorrelige rijst (Basmati)
1 theelepel zout

3 dl. bouillon
4 tenen knoflook geplet en gehakt
1 theelepel komijnpoeder (djinten)
2 gedroogde gehakte chilipeper zonder zaadjes verkruimeld
4 eetlepels limoen- of citroensap
5 eetlepels olie
peper en zout
150 gr. afgehaalde peultjes in schuine reepjes gesneden
4 lenteui met groen in schuine dunne reepjes gesneden
100 gr. ongezouten geroosterde pinda's of pijnboompitten