Thaise kip met curry in een bakje met bananenblad


Meng in een kom de kip, rode currypasta en 5 fijngesneden limoenblaadjes. Voeg een paar eetlepels kokosmelk aan dit mengsel toe om het meer consistentie te geven. Doe er dan de palmsuiker en de vissaus bij en meng alles goed.
Breng de rest van de kokosmelk tegen de kook aan in een steelpan, om het smeuiger te maken.(pas op voor schiften)
Leg in elk pasteibakje een rond bananenblad en 3 blaadjes Thaise basilicum en schep er een flinke eetlepel kipvulling op. Leg daarop twee garnalen. Schenk er tot slot een beetje ingedikte kokosmelk over en strooi er wat fijngesneden peper en de rest van de fijngesneden limoenblaadjes over. Stoom de mandjes ongeveer 10- 15 min. gaar. Serveer het met Thaise rijst.
Succes en eet smakelijk!!

Thailand

Thailand

Gevogelte

6 pers

no:129/971 << >>
6 rondjes bananenblad
250 gr. kipfilet in kleine blokjes gesneden
2-3 eetlepels Thaise rode currypasta
8 limoenblaadjes, klein gesnedendl.
4 dl. kokosmelk
4 eetlepels palmsuiker
3 eetlepels vissaus
3 takjes Thaise basilicum
8 grote rauwe garnalen zonder kop, gepeld
1 verse rode chilipeper z.z., fijn gesneden