Thais gebakken mie


Verhit de wok en doe er de olie in en doe er vervolgens de knoflook erbij en roerbak tot deze gaat geuren. Dan er de plakjes varkensvlees en zet het vuur hoger en roerbak deze tot ze gaar is. Vervolgens de verse garnalen, gedroogde garnaaltjes en de gepekelde groente , blijf roerbakken.
Nu voorzichtig de tofu erbij en zet het vuur lager en meng het met de vissaus, citroensap en de suiker blijf roerbakken tot de suiker is opgelost.
Vervolgens de uitgelekte mie voorzichtig door het mengsel scheppen. Leg alles aan een kant en doe er gewenst nog wat olie bij en dan de geklopte eieren , als de eieren beginnen te stollen moet je ze gaan roeren als roerei, laat ze aan een kant liggen. Doe er dan het meeste van de tauge boven op de mie met een deel van de gehakte pinda’s, sjalotjes en schep vervolgens de eieren(aan de kant) met de rest door de mie.
Serveer het op een grote platte schaal gegarneerd met chillivlokken en de rest van de tauge, pinda’s en sjalotjes, koriander en limoenpartjes.
Succes en eet smakelijk!!
Tip:
Dit gerecht is over de wereld favoriet onder de Thaifood lovers.

Thailand

Thailand

Mie

4 pers

no:852/972 << >>
150 gr. gedroogde rijst noedels , 20 min. geweekt in warm water en uigelekt en droog gedept met keukenpapier
2 eieren geklopt

4 eetlepels olie
3 tenen knoflook gehakt
100 gr. varkensvlees in dunne plakjes gesneden
8 rauwe garnalen gepeld en met de staart intact
1 eetlepel gedroogde garnaaltjes
2 eetlepels gezouten groente gehakt
50 gr. tofu in kleine blokjes gesneden
3 eetlepels citroensap
3 eetlepels suiker
50 gr. tauge
3 eetlepels gehakte geroosterde pinda’s
2 eetlepels gehakte sjalotjes
2 eetlepels gehakte verse korianderblaadjes

garnering
1/2 eetlepels gedroogde chilivlokken
limoenpartjes