Roergebakken Chinese groente


Houd de stengels apart van het blad, bij de gewone pakchoi, de baby pakchoi kan in zijn geheel of in de lengte gehalveerd gebruikt worden.
Verhit de wok en doe er de olie in en bak de knoflook totdat deze begint te geuren, dan kan de lenteui erbij, eventjes laten roerbakken en vervolgens de groenten, eerst de stengels en dan het blad en schep het goed om.
Nu kan de rijstwijn en de oestersaus erbij en roerbak het nog 1 minuutje, besprenkel het later met de sesamolie en serveer het op een platte schotel.
De groente hoort beetgaar te zijn, zacht van buiten en knapperig van binnen.



Succes en eet smakelijk !










China

Canton

Groenten

4 pers

no:756/971 << >>
ong. 600 gr. pakchoi in stukken van 6 cm. of baby pakchoi
2 lenteui in stukken van ong.6 cm. gesneden
2 eetlepels olie
2 tenen gehakte knoflook

2 eetlepels rijstwijn of medium sherry
2 eetlepels oestersaus

1 theelepel sesamolie