Rode curry van geroosterde pompoen, bonen en basilicum of koriander


Verwarm de oven voor op 180 oC. Doe de pompoen in een ovenschaal, sprenkel er wat van de olie over en schud de blokjes goed om. Bak ze in 15 - 20 minuten zacht.
Verhit de wok en doe er de rest van de olie in, voeg dan de rode currypasta toe en bak deze al roerend 1 - 2 minuten op matig vuur; prak de currypasta zonodig fijn met een vork. Schenk de kokosmelk erbij, steeds ong. 1 dl. per keer, en roer na elke toevoeging goed door, zodat er een romige substantie ontstaat. Doe er dan eerst de sperzieboontjes en de limoenblaadjes bij en na 2 minuten de pompoen, draai het vuur laag en kook alles nog 5 minuten tot het beetgaar is.
Roer er nu na smaak de vissaus, koriander en het limoensap met de suiker erdoor.
Garneer de curry met wat basilicum- of korianderblaadjes.
Serveer met witte rijst. Succes en eet smakelijk!!!

Thailand

Thailand

Vegetarisch

4 pers

no:70/971 << >>
600 gr. pompoen, geschild en zonder zaadjes, in blokjes van 2- 3 cm. gesneden
3 eetlepels olie

1 eetlepel rode currypasta
4 dl. kokosroom
200 gr. sperziebonen, in stukjes van 3 cm. gesnneden
3 limoenblaadjes gekneusd
2 eetlepels palmsuiker of br. basterdsuiker
1- 2 eetlepels vissaus
verse koriander blad
1 eetlepel limoensap

garnering
korianderblad of thalise basilicum