Pittige zalmsamosa’s met chili-tomatendipsaus


Verwarm de oven voor op 220 oC.
Doe de zalm in een kom. Schep er vervolgens de ui, knoflook, gemberwortel, chilipeper en verse koriander door. Voeg er een paar druppeltjes olie, een beetje vissaus- beslist niet teveel-, vers limoensap en een beetje zout en peper toe.
Snijd repen van 10 cm. van de loempiavellen.
Neem een reep loempiadeeg, besmeer met olie en schep eenzesde van de vulling op de onderste korte kant, op circa 3 cm. van het uiteinde. Vouw dat stuk over de vulling. Til nu een hoek op en vouw diagonaal naar de lange kant toe, zodat je een driehoek krijgt. Vouw zo door tot je aan het einde komt. Besmeer met nog olie en leg de samosa op een bakplaat. Herhaal het met de rest van de repen loempiadeeg. Bestrijk met ei.
Bak de samosa’s 15 - 20 min. in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn. Maak intussen de dipsaus door alle benodigdheden ervoor in een kom te mengen.
Succes en eet smakelijk!!

.

Thailand

Thailand

Vis

6 pers

no:844/975 << >>
300 gr. zalmfilet in blokjes van 1/2 cm. gesneden
1 rode ui, gesnipperd
2 tenen knoflook gehakt
1 cm. gemberwortel gehakt
1 verse rode chilipeper zonder zaad gehakt
50 gr. verse koriander, met steeltjes gehakt

olie

scheutje vissaus
scheutje limoensap
zeezout
vers gemalen peper
loempiavellen
olie voor het insmeren
1 geklopt ei


chili-tomatendipsaus
4 eetlepels tomatenketchup
1 eetlepel rijstwijn
2 eetlepels z oete chilisaus
1 eetlepel donkere sojasaus