Pittig gehakt rundvlees


Meng de benodigdheden voor de marinade en zet daar het vlees in. ong. 30 minuten.
Meng de smaakmakers en zet apart.
Verhit de wok en doe er 2 eetlepels olie met de gemberwortel, knoflook en chilipeper in, bak 10 seconden. Doe er dan het gemarineerde vlees in en bak nog 1 minuut. Vervolgens de rest (1 eetlepel) olie met de waterkastanjes, wortel en paprikastukjes, roerbak vervolgens nog 1 minuutje, doe er dan de smaakmakers bij en zet het vuur lager.
Nu het maizena-watermengsel er bij gieten en op het laatste de gehakte pinda’s toevoegen.
Serveer het heet en het is lekker op een blaadje sla of en met witte rijst.

Succes en eet smakelijk!

Tip: Wil je het minder heet, doe er dan minder pepers in. (persoonlijk doe ik er nog een extra in)dus pittig.

China

Beijing

Vlees

4 pers

no:946/975 << >>
250 rundvlees gehakt
3 eetlepels olie
3 plakjes gemberwortel gehakt
2 tenen knoflook gehakt
1 - 2 gedroogde pepers verkruimeld
4 - 6 waterkastanje klein gesneden
1 kleine wortel gehakt
1 paprika klein gesneden

1 eetlepel maizena- watermengse
3 eetlepels gehakte geroosterde pinda’s

marinade
1 eetlepel rijstwijn
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel maizena
1 theelepel gembersaus

smaakmakers
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel d. rijstwijn
1 eetlepel sesamolie
1 theelepel suiker