Pikante tofu met vleessaus.


Laat de shitakes weken in heet water(20 min) Knijp ze goed uit en snijd er de stelen af, de hoedjes in kleine blokjes snijden. Zet apart. Verhit de olie in de wok en voeg er de knoflook, gember, lenteui, bamboescheuten, selderij en de shitakes toe. Roerbak het samen ongeveer 2-3 minuten. Nu er het vlees bij doen en laten roerbakken totdat deze niet rose meer is.(5 min.)
Vervolgens de bouillon, rode miso, toban jian, suiker en sojasaus erbij doen, laat het aan de kook komen, nu het maizenamengsel erbij doen en roeren totdat het de goede dikte heeft. (deze saus kunt u een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren).
Als u het uit de koelkast gebruikt, de saus langzaam verwarmen en de tofu vlak voor het serveren toevoegen, laat het goed warm worden.
Garneer het met de druppeltjes sesamolie en de lenteui.
Succes en eet smakelijk!!!
Tip: Serveer dit gerecht met krokante rijst. Dit is gekookte rijst in een koekepan met een beet je olie krokant bakken. Strooi dit over dit gerecht. Ook lekker met mie.

Japan

Japan

Vlees

4 pers

no:258/972 << >>
4 gedroogde shitakes , geweekt en klein gesneden z.steel
1 eetlepel olie
1 eetlepel klein gehakte knoflook
1 eetlepel klein gehakte gemberwortel
2 lenteui klein gesneden
1 eetlepel klein gesneden bamboescheuten
1 eetlepel klein gesneden bleekselderij
350 gr. varkensvlees klein gehakt
1 kopje bouillon
1 eetlepel rode miso
1 eetlepel chilisaus(tobanjian)
1 eetlepel palmsuiker
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel maizena opgelost in 1 eetlepel water
500 gr, tofu, in blokken gesneden

sesamolie voor garnering
1 lenteui klein gehakt voor garnering