Piepkuikens met een korstje van honing en sojasaus


Snijd met een scherp mes in de lengte door de ruggengraat van een kippetje en verwijder die, evenals het staartstuk. Kraak het borstbeen, zodat het piepkuiken platgedrukt kan worden. Maak twee kleine inkepingen door het vel aan de onderkant en opzij van de borst. Haal de pootjes erdoor, zodat het model tijdens het bakken goed behouden blijft. Doe hetzelfde met de andere piepkuikens.
Meng de benodigdheden voor de marinade in een kommetje door elkaar. Wrijf de piepkuikens aan de binnen- en buitenkant stevig in met dit mengsel. Leg ze met de velkant naar boven in een stevige ovenschaal. Laat ze ongeveer 1/2 - 1 uur marineren.
Verwarm de oven voor op 225 o C. en laat ze 15 minuten bakken in de ovenschaal tot ze bruin van kleur zijn. Schakel de oventemperatuur terug naar 170 oC. en laat ze nog 20 minuten bakken. Neem de kippetjes uit de oven en laat ze voor het serveren nog 10 minuten rusten.

Succes en eet smakelijk!!
Tip:
Dit is heerlijk met rijst met verse kruiden.

Vietnam

Vietnam

Gevogelte

4 pers

no:147/972 << >>
4 piepkuikens van ongeveer 350 gr. per stuk

marinade
1 eetlepel zout
1 eetlepel versgemalen peper
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels mi rin (Japanse zoete rijstwijn)
2 eetlepels Franse mosterd
3 eetlepels honing