Ovenschoteltjes met gemengde vruchten en cognacsaus


Meng in een glazen schaal de cognac met het sinaasappelsap en de piment. Laat de vruchten hierin 1 uur marineren. Schep de vruchten daarna in 4 soufflebakjes.
Klop de eieren en klop er de bloem en vervolgens de suiker door. Klop de melk erdoor, zodat u een glad beslag krijgt.
Schenk het beslag over de vruchten. Dek elk bakje af met plasticfolie.
Plaats de bakjes in de stoominzet en stoom ze afgedekt 20 minuten boven kokend water tot het beslag gaar en stevig is.
Maak intussen de saus. Laat in een zwaar pannetje de suiker smelten. Draai het vuur hoger en laat hem bruin kleuren, maar niet verbranden. Haal de pan van het vuur en voeg het kokendhete water en de cognac toe. Zet de pan weer op het vuur.
Klop er de boter door, zodat u een mooi glanzende saus krijgt.
Serveer de saus bij de puddinkjes.
Succes en eet smakelijk!!

Europa

Nederland

Nagerecht

4 pers

no:80/971 << >>
vruchten
300 gr. vruchten, klein gesneden
3 eetlepels cognac
4 eetlepels sinaasappelsap
1 theelepel piment

beslag
2 eieren
2 eetlepels bloem
3 eetlepels suiker
300 ml. melk

saus
6 eetlepels kristalsuiker
3 eetlepels kokend water
3 eetlepels cognac
30 gr. boter