Orientaalse rundvlees en mihoensoep


Kook of week de mihoen vlg. de aanwijzigingen op de verpakking. Giet af, spoel af onder de koude kraan,laat uitlekken en zet apart. Verhit de bouillon in een grote pan met de gember, knoflook, djeroek poeroet, rode pepers en het kaneelstokje. Breng alles aan de kook en laat met het deksel op de pan 15 minuten zachtjes koken. Haal de pan daarna van het vuur en laat de kruiden intrekken. Meng de sojasaus met de sesamolie en de geraspte gember in een schaal. Leg het rundvlees erin en smeer het aan alle kanten in met de marinade. Dek de schaal af en laat het vlees 30 minuten marineren. Verwijder ongeveer 10 min. voor je wilt eten de gember, knoflook en het kaneelstokje uit de bouillon en laat die weer zachtjes koken. Verhit een grote pan met antiaanbaklaag, schroei het vlees aan beide kanten dicht en bak het dan aan elke kant 2-3 minuten, of zo lang als je lekker vindt. Schep het vlees uit de pan en laat het eventjes rusten.
Voeg de groenten en de koude mie toe aan de kokende bouillon. Snijd het vlees in dunne reepjes. Giet de soep in diepe kommen en leg de reepjes rundvlees er bovenop. Garneer met de koriander.
Succes en eet smakelijk!!
Rundvlees is een goede bron van vitamine B12.
Deze soep is een goede keuze als je gespannen bent

Vietnam

Vietnam

Soep

6 pers

no:966/972 << >>
100 gr. mihoen(rijstmie)

1.2 liter rundvleesbouillon
2.5 cm. verse gemberwortel, platgeslagen
3 tenen knoflook geplet, maar heel gelaten
4 blaadjes djeroek poeroet(limoenblad)
2 rode chilipepers zonder zaad in dunne ringetjes gesneden
1 kaneelstokje

marinade
3 eetlepels sojasaus
1 eetlepel sesamolie
1 theelepel geraspte gemberwortel

400 gr. runderbiefstuk

200 gr. pakchoi, klein gesneden
200 gr.peultjes in dunne reepjes gesneden


garnering
verse koriander gehakt