Opor ajam


Maak het kruidenpasta door de koriander, komijn en peperkorrels zeer fijn te wrijven in de vijzel; voeg dan de andere benodigdheden toe en meng alles goed.
Laat de dikke kokosmelk samen met de kruidenpasta zachtjes koken, tot de melk indikt en olieachtig wordt en voeg dan de andere benodigdheden toe.
Laat het zonder deksel zachtjes sudderen tot de kip zacht is.





Succes en eet smakelijk!!

Dit is een mild gerecht zonder pepers, maar op smaak gebracht met sereh, salam en laos. Het past uitstekend bij een rijsttafel.

Azie

Indonesie

Gevogelte

6 pers

no:422/971 << >>
1 kip ruim 1 kg. in 8 - 12 stukken gesneden
1/2 kopje dikke kokosmelk
3 kopjes gewone kokosmelk
1 stengel sereh (citroengras)
2 salam blaadjes
1 theelepel zout

kruidenpasta
1 volle eetlepel korianderpoeder(ketoembar)
1 eetlepel komijn
1 theelepel witte peperkorrels
4 sjalotjes, geschild en gehakt
4 tenen knoflook gehakt
6 kemirienoten fijn gehakt
3 cm. laos gehakt
1 eetlepel palmsuiker