Oosterse kip in little gem


Verhit 3 eetlepels olie in een pan of wok en bak de ui op middelhoog vuur 3 minuten. Doe er dan de gemberwortel en knoflook bij en laat 1 min. bakken, nu de plakjes shitake erbij doen en nog ruim 1 min. laten meebakken. Schep alles uit de pan en zet apart.
Meng de smaakmakers en zet apart.
Verhit de wok opnieuw en doe er de rest van de olie in, bak de kip 4 min. Voeg dan het ui-mengsel toe en schep alles om. Draai het vuur laag en blus af met de smaakmakers. mirin,sesamolie,oestersaus en sojasaus. Laat ongeveer 1 min. inkoken. Het mengsel moet sappig zijn, maar niet te nat. Voeg de cashewnoten toe en breng op smaak met veel zwarte peper of een klein gesnipperde rode peper.
Laat iets afkoelen.
Snijd de stronkjes van de kropjes little gem en haal de blaadjes los. Vul ze met het kipmengsel en leg ze op een schaal. Snijd de lenteui in ringetjes en strooi ze over de kip.
Succes en eet smakelijk!!

-Nieuw-

Azie

Gevogelte

4 pers

no:788/972 << >>
1 rode ui klein gehakt
100 gr. shitake in plakjes gesneden
5 eetlepels olie
1 cm. verse gember gehakt
3 tenen knoflook klein gehakt
400 gr. kipfilet in kleine blokjes gesneden
50 gr. ongezouten cashewnoten fijn gehakt

smaakmakers:
2 eetlepels rijstwijn(mirin)
1 eetlepel sesamolie
3 eetlepels oestersaus
2 eetlepels Japanse sojasaus(kikkoman)

2 kropjes little gem
2 lenteui